Whey Protein

5 Recenzje
Whey Protein

“Białko z mleka od krów z wolnego wybiegu dla twoich mięśni”

od razu dostępny
750 g
129,99 zł
w tym VAT (173,32 zł/1 kg)
Ikona krowy
Mleko od krów z wolnego wybiegu
Najlepsza trawa prosto z łąki przez 328 dni w roku
Ikona Niemiec
Wyprodukowano w Niemczech
Z najlepszym białkiem z Nowej Zelandii
Ikona glikozydów stewiolowych
Słodycz bez kalorii
z glikozydami stewiolowymi ze stewii
Ikona izolatu
Izolat o wysokiej zawartości białka
Niska zawartość tłuszczu i węglowodanów

Ikona rozpuszczalności
W proszku
Doskonale rozpuszcza się w mleku lub wodzie

Nowa słodycz.

Liść stewii
  1. Słodycz bez kalorii – glikozydy stewiolowe, czyli czysty ekstrakt ze stewii, świetnie zastępują cukier. Wyzwaniem jest ich ekstremalna wręcz słodycz. Dlatego długo szukaliśmy sposobu na okiełznanie tego słodkiego smaku. I udało się!
  • Bez kalorii
  • Przyjemna słodycz
  • Bez gorzkiego posmaku
Składniki (smak bananowy)
Koncentrat białka serwatkowego (68%), izolat białka serwatkowego (30%), naturalny aromat, emulgator (lecytyna słonecznikowa), substancja słodząca (glikozydy stewiolowe), barwnik spożywczy (ekstrakt z kurkumy)
Informacje
Sproszkowana mieszanka koncentratu i izolatu białka serwatkowego do przygotowywania napojów białkowych. Zawiera substancję słodzącą.
Wartości odżywcze w 100 g1 w 30 g1
Wartość energetyczna 1598 kJ / 377 kcal 479 kJ / 113 kcal
Tłuszcz 4,2 g 1,3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,6 g 1,1 g
Węglowodany 5,2 g 1,6 g
w tym cukry 4,4 g 1,3 g
Białko 80 g 24 g
Sól 0,66 g 0,20 g
Aminokwasy w 100 g1 w 30 g1
Alanina 3960 mg 1188 mg
Arginina 2070 mg 621 mg
Kwas asparaginowy 8430 mg 2529 mg
Cysteina 2360 mg 708 mg
Kwas glutaminowy 13 150 mg 3945 mg
Glicyna 1440 mg 432 mg
Histydyna 1440 mg 432 mg
Izoleucyna2 4860 mg 1458 mg
Leucyna2 8920 mg 2676 mg
Lizyna2 7210 mg 2163 mg
Metionina2 1820 mg 546 mg
Fenyloalanina2 2590 mg 777 mg
Prolina 4190 mg 1257 mg
Seryna 3670 mg 1101 mg
Treonina2 4810 mg 1443 mg
Tryptofan2 1580 mg 474 mg
Tyrozyna 2690 mg 807 mg
Walina2 4410 mg 1323 mg

1 W przypadku przygotowania z płynem innym niż woda kaloryczność i wartości odżywcze mogą być inne.
2 Aminokwasy niezbędne.

Wskazówka

Przestrzegaj zróżnicowanej i zrównoważonej diety oraz pamiętaj o zdrowym trybie życia. Może zawierać śladowe ilości glutenu, białka jaja kurzego i soi.

Dawkowanie i przygotowanie

Jedna saszetka Whey To Go to dokładnie jedna porcja na jeden koktajl (30 g proszku). Wymieszać Whey Protein z 300 ml wody lub chudego mleka. Najpierw wlać płyn do shakera, a następnie dodać całą zawartość jednej saszetki Whey Protein To Go i mocno potrząsać przez 20–30 sekund. W celu uzyskania optymalnych wyników spożywać od 1 do 3 porcji dziennie bezpośrednio po treningu lub rano.

Nasza rada

Składniki białka serwatkowego są bardzo szybko wchłaniane przez organizm, dlatego koktajl należy stosować bezpośrednio po treningu.

Zalecana pora

  • Rano
  • Po treningu
Średnia opinia klientów
100% wiarygodne opinie
Zostaw opinie o naszych produktach na swoim koncie użytkownika.

sukraloza

Wszystko ok, tylko 1 składnik mnie odrzuca,mianowicie sukraloza w składzie

Whey protein

Super produkt który dotarł do mnie w tempie ekspresowym a smak zwala z nóg, pyszna słodka wanilia, to jest mój pierwszy produkt tej firmy ale na pewno nie ostatni , a prezent w postaci shakera bardzo miłe zaskoczenie . Polecam

Malinowe tak, ale radzę z mlekiem

Spodobało mi się bardzo, że to białko z mleka od krów z wolnego wybiegu, i wreszcie fajne jakościowe źródło białka.
Zamówiłam smak malinowy, i na początku po wymieszaniu z wodą nie byłam przekonana. Dopiero wraz z mlekiem jest świetne- fajnie się miesza i milo się pije z zielonego shakera ;)

Najlepsza!

To kokosowe białko.. naprawdę wyjątkowe. Cenę swoją ma, ale mega warto, bo jakość czuć, i szczególnie jak się tak często trenuję jak ja. Nie będziecie żałowali!

wspaniale

bardzo lubie te bialko, smaczne!

Najczęściej zadawane pytania
Co to jest Whey Protein?

Białko serwatkowe charakteryzuje się szybkim wchłanianiem w organizmie i wysoką zawartością aminokwasów niezbędnych. Jest to więc idealny produkt do stosowania bezpośrednio po wysiłku fizycznym – treningu siłowym lub wytrzymałościowym. Składniki proteinowe przyspieszają syntezę białek mięśniowych, a tym samym przebieg procesów anabolicznych (czyli budowę masy mięśniowej) w organizmie.
Whey Protein to produkt bezglutenowy z natury. Ze względu na technologię produkcji może jednak zawierać śladowe ilości glutenu.

Jakie zalety ma białko z mleka od krów z wolnego wybiegu?

Białko stanowi główny składnik koktajlu, a my zwracamy uwagę na doskonałą jakość każdego surowca. Z tego powodu mleko od krów z wolnego wybiegu jest naszym standardem. Jedynie w ten sposób możemy zapewnić, że w koktajlu znajdzie się to, co najlepsze. Mleko od krów z wolnego wybiegu zawiera więcej kwasów linolowych i kwasów tłuszczowych omega-3 niż mleko zwierząt hodowanych w oborze.

Dlaczego nie należy kupować taniego białka serwatkowego?

W tanich produktach tego typu stosowane jest zwykle mleko od krów z hodowli masowej. Mimo surowych rozporządzeń dotyczących produktów spożywczych, ze względu na zawartość używanych tam pasz, w mleku czasem znajdują się niepożądane substancje. Poprzez żywność mogą one trafić do organizmu człowieka i szkodzić mu. Każde niepotrzebne obciążenie organizmu wpływa na jego wydajność i w dłuższej perspektywie może niekorzystnie oddziaływać na budowę masy mięśniowej.

Do czego przydaje się Whey Protein?

Whey Protein sprawdza się przede wszystkim w budowie i utrzymaniu masy mięśniowej, w treningu siłowym i wytrzymałościowym. W takim przypadku należy stosować produkt bezpośrednio po wysiłku. Whey Protein pozwala też uzupełnić niedobory substancji odżywczych, które powstają, gdy nie spożywasz wystarczającej ilości białka.

W czym tkwią zalety glikozydów stewiolowych?

Ze stewii otrzymuje się substancję słodzącą wysokiej jakości. Z jej liści wydobywamy czyste glikozydy stewiolowe, zapewniające słodycz naszemu białku serwatkowemu. Glikozydy stewiolowe pozwalają uniknąć zbędnych węglowodanów i nadmiernej kaloryczności produktu. Mają więc zdecydowaną przewagę nad klasycznym cukrem.

Czy Whey Protein zawiera aspartam?

We wszystkich produktach białkowych zdecydowanie unikamy stosowania aspartamu jako substancji słodzącej. Aspartam jest regularnie testowany pod kątem szkodliwych oddziaływań na zdrowie. Choć aktualne badania dowodzą, że w niewielkich ilościach aspartam jest nieszkodliwy, słodycz naszych produktów uzyskujemy w inny sposób.