Whey Protein próbka smak marcepanowy

Whey Protein To Go 15er Paket Cocos-Crisp-Geschmack

“Nasze białko serwatkowe w praktycznych saszetkach”

od razu dostępny
30 g
9,99 zł
w tym VAT (33,30 zł/100 g)
Ikona krowy
Mleko od krów z wolnego wybiegu
Najlepsza trawa prosto z łąki przez 328 dni w roku
Ikona Niemiec
Wyprodukowano w Niemczech
Z najlepszym białkiem z Nowej Zelandii
Ikona glikozydów stewiolowych
Słodycz bez kalorii
z glikozydami stewiolowymi ze stewii
Ikona izolatu
Izolat o wysokiej zawartości białka
Niska zawartość tłuszczu i węglowodanów

Ikona rozpuszczalności
W proszku
Doskonale rozpuszcza się w mleku lub wodzie

Nowa słodycz.

Liść stewii
  1. Słodycz bez kalorii – glikozydy stewiolowe, czyli czysty ekstrakt ze stewii, świetnie zastępują cukier. Wyzwaniem jest ich ekstremalna wręcz słodycz. Dlatego długo szukaliśmy sposobu na okiełznanie tego słodkiego smaku. I udało się!
  • Bez kalorii
  • Przyjemna słodycz
  • Bez gorzkiego posmaku
Dawkowanie i przygotowanie

Jedna saszetka Whey To Go to dokładnie jedna porcja na jeden koktajl (30 g proszku). Wymieszać Whey Protein z 300 ml wody lub chudego mleka. Najpierw wlać płyn do shakera, a następnie dodać całą zawartość jednej saszetki Whey Protein To Go i mocno potrząsać przez 20–30 sekund. W celu uzyskania optymalnych wyników spożywać od 1 do 3 porcji dziennie bezpośrednio po treningu lub rano.

Nasza rada

Składniki białka serwatkowego są bardzo szybko wchłaniane przez organizm, dlatego koktajl należy stosować bezpośrednio po treningu.

Zalecana pora

  • Rano
  • Po treningu
Brak jeszcze opinii
100% wiarygodne opinie
Zostaw opinie o naszych produktach na swoim koncie użytkownika.
Najczęściej zadawane pytania
Co to jest Whey Protein?

Białko serwatkowe charakteryzuje się szybkim wchłanianiem w organizmie i wysoką zawartością aminokwasów niezbędnych. Jest to więc idealny produkt do stosowania bezpośrednio po wysiłku fizycznym – treningu siłowym lub wytrzymałościowym. Składniki proteinowe przyspieszają syntezę białek mięśniowych, a tym samym przebieg procesów anabolicznych (czyli budowę masy mięśniowej) w organizmie.
Whey Protein to produkt bezglutenowy z natury. Ze względu na technologię produkcji może jednak zawierać śladowe ilości glutenu.

Jakie zalety ma białko z mleka od krów z wolnego wybiegu?

Białko stanowi główny składnik koktajlu, a my zwracamy uwagę na doskonałą jakość każdego surowca. Z tego powodu mleko od krów z wolnego wybiegu jest naszym standardem. Jedynie w ten sposób możemy zapewnić, że w koktajlu znajdzie się to, co najlepsze. Mleko od krów z wolnego wybiegu zawiera więcej kwasów linolowych i kwasów tłuszczowych omega-3 niż mleko zwierząt hodowanych w oborze.

Dlaczego nie należy kupować taniego białka serwatkowego?

W tanich produktach tego typu stosowane jest zwykle mleko od krów z hodowli masowej. Mimo surowych rozporządzeń dotyczących produktów spożywczych, ze względu na zawartość używanych tam pasz, w mleku czasem znajdują się niepożądane substancje. Poprzez żywność mogą one trafić do organizmu człowieka i szkodzić mu. Każde niepotrzebne obciążenie organizmu wpływa na jego wydajność i w dłuższej perspektywie może niekorzystnie oddziaływać na budowę masy mięśniowej.

Do czego przydaje się Whey Protein?

Whey Protein sprawdza się przede wszystkim w budowie i utrzymaniu masy mięśniowej, w treningu siłowym i wytrzymałościowym. W takim przypadku należy stosować produkt bezpośrednio po wysiłku. Whey Protein pozwala też uzupełnić niedobory substancji odżywczych, które powstają, gdy nie spożywasz wystarczającej ilości białka.

W czym tkwią zalety glikozydów stewiolowych?

Ze stewii otrzymuje się substancję słodzącą wysokiej jakości. Z jej liści wydobywamy czyste glikozydy stewiolowe, zapewniające słodycz naszemu białku serwatkowemu. Glikozydy stewiolowe pozwalają uniknąć zbędnych węglowodanów i nadmiernej kaloryczności produktu. Mają więc zdecydowaną przewagę nad klasycznym cukrem.

Czy Whey Protein zawiera aspartam?

We wszystkich produktach białkowych zdecydowanie unikamy stosowania aspartamu jako substancji słodzącej. Aspartam jest regularnie testowany pod kątem szkodliwych oddziaływań na zdrowie. Choć aktualne badania dowodzą, że w niewielkich ilościach aspartam jest nieszkodliwy, słodycz naszych produktów uzyskujemy w inny sposób.