Whey Protein

4.65/5 3 Recenzje
Whey Protein

„Serwatka na optymalną budowę masy mięśniowej“

od razu dostępny
Pojemnik 750 g
129,99 zł
w tym VAT (173,32 zł/1kg)
Ikona krowy
Mleko od krów z wolnego wybiegu
100% naturalne, wyłącznie roślinne
karmienie
Ikona Niemiec
Wyprodukowano w Niemczech
Certyfikowana produkcja zachowująca
składniki odżywcze
Ikona glikozydów stewiolowych
Nowa słodycz
Glikozydy stewiolowe
nadające słodki smak
Ikona izolatu
Izolat o wysokiej zawartości białka
Niska zawartość tłuszczu i węglowodanów

Ikona rozpuszczalności
W proszku
Doskonale rozpuszcza się w mleku lub wodzie

Białko inne niż zwykle.
Serwatka od krów wypasanych na pastwiskach.

foodspring Bio Protein w porównaniu z produktem konkurencji
  • Zwierzęta przeważnie wypasane na pastwiskach
  • Zwierzęta karmione soją modyfikowaną genetycznie
  • Rozległe pastwiska
  • Nienaturalne
    warunki życiowe
  • Brak dokarmiania i zdrowe mleko
  • Dokarmianie i ew. pozostałości pasz w mleku
  • Lepsza zawartość
    substancji odżywczych
  • Niewłaściwe proporcje
    kwasów tłuszczowych
Składniki

Koncentrat białka serwatkowego instant (zawiera emulgator – lecytynę słonecznikową), izolat białka serwatkowego instant (zawiera emulgator – lecytynę słonecznikową), aromat (zawiera laktozę), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancje słodzące (glikozydy stewiolowe, sukraloza)

Zawartość

Koncentrat i izolat białka serwatkowego do przygotowywania napojów proteinowych. Zawiera substancje słodzące.

Wartości odżywcze w 100 g1 w 30 g1
Wartość energetyczna 1598 kJ / 377 kcal 479 kJ / 113 kcal
Tłuszcz 4,5 g 1,4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,2 g 0,9 g
Węglowodany 5,4 g 1,6 g
w tym cukry 5,4 g 1,6 g
Białko 79 g 24 g
Sól 0,60 g 0,18 g
Aminokwasy w 100 g1 w 30 g1
Alanina 4084 mg 1225 mg
Arginina 1693 mg 508 mg
Kwas asparaginowy 8652 mg 2596 mg
Cysteina 1827 mg 548 mg
Kwas glutaminowy 14910 mg 4473 mg
Glicyna 1450 mg 435 mg
Histydyna 1531 mg 460 mg
Izoleucyna2 4837 mg 1451 mg
Leucyna2 8651 mg 2595 mg
Lizyna2 7523 mg 2257 mg
Metionina2 1666 mg 500 mg
Fenyloalanina2 2257 mg 677 mg
Prolina 4165 mg 1250 mg
Seryna 4190 mg 1257 mg
Treonina2 5561 mg 1668 mg
Tryptofan2 1343 mg 403 mg
Tyrozyna 4219 mg 806 mg
Walina2 2532 mg 1266 mg

1 W przypadku przygotowania z płynem innym niż woda kaloryczność i wartości odżywcze koktajlu mogą być inne.
2 Aminokwas niezbędny.

Wskazówka

Przestrzegaj zróżnicowanej i zrównoważonej diety oraz pamiętaj o zdrowym trybie życia. Produkt nieodpowiedni dla osób mających alergię na następujące składniki: serwatka i laktoza. Może zawierać śladowe ilości skorupiaków, soi i glutenu.

Nowy wymiar rozpuszczalności.

Koniec problemów ze słabo rozpuszczającym się proszkiem. Nasz koktajl białkowy zapewnia rozpuszczalność na całkiem nowym poziomie. Whey Protein rozpuszcza się idealnie, nie tworząc grudek ani osadu.

Porównanie rozpuszczalności
Drobny proszek
Grudkowaty proszek
Inni producenci
Dawkowanie i przygotowanie

30 g (ok. 3 łyżki stołowe) Whey Protein wymieszać z 300 ml wody lub chudego mleka. Najpierw wlać płyn do shakera, a następnie dodać porcję proszku Whey Protein i mocno potrząsać przez 20–30 sekund. W celu uzyskania optymalnych wyników spożywać od 1 do 3 porcji dziennie bezpośrednio po treningu lub rano.

Nasza rada

Składniki białka serwatkowego są bardzo szybko wchłaniane przez organizm, dlatego koktajl należy stosować bezpośrednio po treningu.

Zalecana pora

  • Rano
  • Po treningu
Średnia opinia klientów
Twoja opinia o Whey Protein

Jak oceniasz ten artykuł? *

Malinowe tak, ale radzę z mlekiem

Spodobało mi się bardzo, że to białko z mleka od krów z wolnego wybiegu, i wreszcie fajne jakościowe źródło białka.
Zamówiłam smak malinowy, i na początku po wymieszaniu z wodą nie byłam przekonana. Dopiero wraz z mlekiem jest świetne- fajnie się miesza i milo się pije z zielonego shakera ;)

Najlepsza!

To kokosowe białko.. naprawdę wyjątkowe. Cenę swoją ma, ale mega warto, bo jakość czuć, i szczególnie jak się tak często trenuję jak ja. Nie będziecie żałowali!

wspaniale

bardzo lubie te bialko, smaczne!

Najczęściej zadawane pytania
Co to jest Whey Protein?

Białko serwatkowe charakteryzuje się szybkim wchłanianiem w organizmie i wysoką zawartością aminokwasów niezbędnych. Jest to więc idealne białko do stosowania bezpośrednio po wysiłku fizycznym – treningu siłowym lub wytrzymałościowym. Składniki proteinowe przyspieszają syntezę białek mięśniowych, a tym samym przebieg procesów anabolicznych (czyli budowę masy mięśniowej) w organizmie.
Whey Protein to produkt bezglutenowy z samej swojej natury. Ze względu na technologię produkcji może jednak zawierać śladowe ilości glutenu.

Dlaczego warto wybrać Whey Protein firmy foodspring?

Do produkcji Whey Protein marki foodspring używane jest najlepsze mleko pochodzące od krów z wolnego wybiegu, które są karmione głównie roślinami. Taki typ hodowli wpływa nie tylko na dobre samopoczucie samych krów, lecz także na jakość ich mleka. Zawiera ono więcej kwasów linolowych i kwasów tłuszczowych omega-3 niż mleko zwierząt hodowanych w oborze. Oferujemy ci również naturalny wariant smakowy, po raz pierwszy możesz więc stworzyć koktajl o własnym smaku przez dodanie do niego np. świeżych owoców.

Dlaczego nie należy kupować taniego białka serwatkowego?

W tanich produktach tego typu stosowane jest zwykle mleko od krów z hodowli masowej. Mimo surowych rozporządzeń dotyczących produktów spożywczych, ze względu na zawartość używanych tam pasz w mleku czasem znajdują się niepożądane substancje. Poprzez żywność mogą one trafić do organizmu człowieka i szkodzić mu. Każde niepotrzebne obciążenie organizmu wpływa na jego wydajność i w dłuższej perspektywie może niekorzystnie oddziaływać na budowę masy mięśniowej.

Do czego przydaje się Whey Protein?

Whey Protein sprawdza się przede wszystkim w budowie i utrzymaniu masy mięśniowej, w treningu siłowym i wytrzymałościowym. W takim przypadku należy stosować produkt bezpośrednio po wysiłku. Whey Protein pozwala też uzupełnić niedobory substancji odżywczych, które powstają, gdy nie spożywasz wystarczającej ilości białka.

W czym tkwią zalety glikozydów stewiolowych?

Ze stewii otrzymuje się substancję słodzącą wysokiej jakości. Z jej liści wydobywamy czyste glikozydy stewiolowe, zapewniające słodycz naszemu białku serwatkowemu. Glikozydy stewiolowe pozwalają uniknąć zbędnych węglowodanów i nadmiernej kaloryczności produktu. Mają więc zdecydowaną przewagę nad klasycznym cukrem.

Czy Whey Protein zawiera aspartam?

We wszystkich produktach białkowych zdecydowanie unikamy stosowania aspartamu jako substancji słodzącej. Aspartam jest regularnie testowany pod kątem szkodliwych oddziaływań na zdrowie. Choć aktualne badania dowodzą, że w niewielkich ilościach aspartam jest nieszkodliwy, słodycz naszych produktów uzyskujemy w inny sposób.