Vegan Protein

Vegan Protein

„100% roślinnego białka“

od razu dostępny
600 g
129,99 zł
w tym VAT (216,65 zł/1kg)
Ikona Niemiec
100% jakości
Wyprodukowano w Niemczech
Ikona produktu bezglutenowego
Bez glutenu
Optymalna tolerancja
Ikona rozpuszczalności
Optymalna rozpuszczalność
Unikalna receptura zapewniająca znakomitą konsystencję
Ikona białka wieloskładnikowego
Białko wieloskładnikowe
Optymalna dostępność biologiczna dzięki różnym źródłom białka
Ikona „bez laktozy”
Produkt wegański
Białko bez laktozy
Składniki

Izolat białka grochu (75%), białko słonecznika bio* (6%), białko konopi bio* w proszku (5%), koncentrat białka ryżu (5%), naturalne aromaty, substancja zagęszczająca (guma guar), regulator kwasowości (kwas cytrynowy)barwnik (czerwony burak w proszku), substancja słodząca (glikozydy stewiolowe), środek antyadhezyjny (ditlenek krzemu), 

*z kontrolowanych upraw ekologicznych

Składniki

Roślinny koncentrat i izolat białka z substancją słodzącą do przygotowywania napojów proteinowych.

Wartości odżywcze w 100 g1 w 30 g1
Wartość energetyczna 1493 kJ / 353 kcal 373 kJ / 106 kcal
Tłuszcz 3,9 g 1,2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,6 g 0,2 g
Węglowodany 7,1 g 2,1 g
w tym cukry 1,3 g 0,4 g
Białko 68,8 g 20,6 g
Sól 3,1 g 0,9 g
Aminokwasy w 100 g1 w 30 g1
Alanina 4410 mg 1323 mg
Arginina 8910 mg 2673 mg
Kwas asparaginowy 11 320 mg 2830 mg
Cysteina 1060 mg 318 mg
Kwas glutaminowy 17 289 mg 4322 mg
Glicyna 4260 mg 1278 mg
Histydyna 2530 mg 759 mg
Izoleucyna2 4550 mg 1365 mg
Leucyna2 8420 mg 2105 mg
Lizyna2 6800 mg 2040 mg
Metionina2 1290 mg 387 mg
Fenyloalanina2 5520 mg 1656 mg
Prolina 4500 mg 1350 mg
Seryna 5280 mg 1584 mg
Treonina2 3890 mg 1167 mg
Tryptofan2 1030 mg 309 mg
Tyrozyna 3850 mg 963 mg
Walina2 5100 mg 1530 mg

1 W przypadku przygotowania z płynem innym niż woda kaloryczność i wartości odżywcze mogą być inne.
2 Aminokwasy niezbędne.

Wskazówka

Przestrzegaj zróżnicowanej i zrównoważonej diety oraz pamiętaj o zdrowym trybie życia. Może zawierać śladowe ilości glutenu i soi.

Dawkowanie i przygotowanie

30 g (ok. 3 łyżki stołowe) Vegan Protein wymieszać z 300 ml wody lub chudego mleka roślinnego. Najpierw wlać przy tym płyn do shakera, a następnie dodać porcję proszku Vegan Protein i mocno potrząsać przez 20–30 sekund. W celu uzyskania optymalnych wyników spożywać 1 koktajl po treningu lub rano.

Nasza rada

Vegan Protein dostarcza pełnowartościowe białko i cenne aminokwasy niezbędne. Dlatego to białko nadaje się zwłaszcza dla wegan uprawiających sporty siłowe i wytrzymałościowe jako wsparcie w budowie masy mięśniowej i regeneracji.

Zalecana pora
  • Rano
  • Wieczorem
  • Po treningu
Brak jeszcze opinii
100% wiarygodne opinie
Zostaw opinie o naszych produktach na swoim koncie użytkownika.
Najczęściej zadawane pytania
Dlaczego akurat ryż, groch, konopie i nasiona słonecznika?

Dzięki połączeniu tych czterech najlepszych źródeł białka roślinnego stworzyliśmy produkt o bardzo wysokiej wartości biologicznej. Skorzystaliśmy z zalet każdego z tych składników i uzyskaliśmy w ten sposób kompletny aminogram zawierający wszystkie aminokwasy niezbędne, np. leucynę, izoleucynę, walinę.

Czy Vegan Protein jest produktem ciężkostrawnym?

Vegan Protein łączy w sobie cztery wysokogatunkowe źródła białka roślinnego z wzajemnie uzupełniającymi się profilami aminokwasowymi. W przeciwieństwie do białka serwatkowego Vegan Protein nie zawiera laktozy i nie powoduje alergii. To sprawia, że ten produkt jest wyjątkowo lekkostrawny i dostarcza zapas łatwo dostępnego białka, z którego organizm może stopniowo czerpać przez długi czas.

Dlaczego soja nie jest głównym składnikiem Vegan Protein?

Połączenie różnych źródeł białka pozwoliło nam uzyskać kompletny profil aminokwasowy i dostosować produkt do zasad zrównoważonej diety. Wegetarianie i weganie bardzo często sięgają po soję jako alternatywę dla produktów pochodzenia zwierzęcego. Dlatego warto, aby osoby te spożywały także inne białka roślinne, dzięki czemu pokryją dzienne zapotrzebowanie na wszystkie aminokwasy.
Ponadto podejrzewa się, że duże ilości fitoestrogenów zawartych w soi mogą zakłócać równowagę hormonalną. Dzięki Vegan Protein bez soi oferujemy kompletny zestaw protein, które nie wpływają na układ hormonalny i stanowią element zrównoważonej diety dla aktywnych.

Dlaczego nie muszę się martwić o alergeny?

Vegan Protein nie zawiera soi, laktozy ani orzechów i dlatego jest produktem odpowiednim także dla większości osób cierpiących na alergie. Jak wskazano na opakowaniu, ze względu na technologię produkcji produkt może zawierać jednak śladowe ilości wszystkich trzech alergenów. Jeśli więc jesteś alergikiem, przed spożyciem skonsultuj się z lekarzem. Dotyczy to również osób uczulonych na groch lub rośliny strączkowe.