Próbka Whey Protein

“Białko serwatkowe na optymalną budowę masy mięśniowej.”

186 Recenzje
  • Próbka Whey Protein
od razu dostępny
Saszetka 30 g
9,99 zł
w tym VAT (33,30 zł/100 g)
Ikona krowy
Mleko od krów z wolnego wybiegu
Najlepsza trawa prosto z łąki przez 328 dni w roku
Ikona Niemiec
Wyprodukowano w Niemczech
Z najlepszym białkiem z Nowej Zelandii
Ikona glikozydów stewiolowych
Słodycz bez kalorii
z glikozydami stewiolowymi ze stewii
Ikona izolatu
Izolat o wysokiej zawartości białka
Niska zawartość tłuszczu i węglowodanów

Ikona rozpuszczalności
W proszku
Doskonale rozpuszcza się w mleku lub wodzie

Nowa słodycz.

Liść stewii
  1. Słodycz bez kalorii – glikozydy stewiolowe, czyli czysty ekstrakt ze stewii, świetnie zastępują cukier. Wyzwaniem jest ich ekstremalna wręcz słodycz. Dlatego długo szukaliśmy sposobu na okiełznanie tego słodkiego smaku. I udało się!
  • Bez kalorii
  • Przyjemna słodycz
  • Bez gorzkiego posmaku
Składniki (smak waniliowy)

Koncentrat białka serwatkowego (69%), izolat białka serwatkowego (30%), aromat (zawiera laktozę), emulgator (lecytyna słonecznikowa), substancje słodzące (sukraloza, glikozydy stewiolowe)

Informacje
Sproszkowana mieszanka koncentratu i izolatu białka serwatkowego do przygotowywania napojów białkowych. Zawiera substancje słodzące.
Składniki
Wartości odżywcze w 100 g1 w 30 g1
Wartość energetyczna 1599 kJ / 377 kcal 479 kJ / 113 kcal
Tłuszcz 4,2 g 1,3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,6 g 1,1 g
Węglowodany 4,9 g 1,5 g
w tym cukry 4,9 g 1,5 g
Białko 80 g 24 g
Sól 0,66 g 0,20 g
Aminokwasy w 100 g1 w 30 g1
Alanina 3980 mg 1194 mg
Arginina 2080 mg 624 mg
Kwas asparaginowy 8470 mg 2541 mg
Cysteina 2370 mg 711 mg
Kwas glutaminowy 13 220 mg 3966 mg
Glicyna 1450 mg 435 mg
Histydyna 1450 mg 435 mg
Izoleucyna2 4890 mg 1467 mg
Leucyna2 8970 mg 2691 mg
Lizyna2 7250 mg 2175 mg
Metionina2 1830 mg 549 mg
Fenyloalanina2 2610 mg 783 mg
Prolina 4210 mg 1263 mg
Seryna 3690 mg 1107 mg
Treonina2 4830 mg 1449 mg
Tryptofan2 1590 mg 477 mg
Tyrozyna 2700 mg 810 mg
Walina2 4430 mg 1329 mg

1 W przypadku przygotowania z płynem innym niż woda kaloryczność i wartości odżywcze mogą być inne.
2 Aminokwasy niezbędne.

Wskazówka

Przestrzegaj zróżnicowanej i zrównoważonej diety oraz pamiętaj o zdrowym trybie życia. Może zawierać śladowe ilości glutenu, białka jaja kurzego i soi.

Dawkowanie i przygotowanie

30 g (ok. 3 łyżki stołowe) Whey Protein wymieszać z 300 ml wody lub chudego mleka. Najpierw wlać przy tym płyn do shakera, a następnie dodać porcję proszku Whey Protein i mocno potrząsać przez 20–30 sekund. W celu uzyskania optymalnych wyników spożywać od 1 do 3 porcji dziennie bezpośrednio po treningu lub rano.

Nasza rada

Składniki białka serwatkowego są bardzo szybko wchłaniane przez organizm, dlatego koktajl należy stosować bezpośrednio po treningu. Jeśli chcesz kompleksowo zająć się budową swojej masy mięśniowej, połącz stosowanie Whey Protein z produktem 3K Protein. Rano lub bezpośrednio po treningu możesz stosować Whey Protein, aby jak najszybciej dostarczyć organizmowi substancji odżywczych. Natomiast po wieczornych ćwiczeniach lub przed pójściem spać warto skorzystać z 3K Protein. Zawarta w tym produkcie kazeina sprawia, że białko jest wolniej przekazywane do mięśni, a dostarczanie substancji odżywczych i procesy regeneracyjne mięśni trwają przez całą noc. Chroni to przed utratą masy mięśniowej.

Zalecana pora

  • Rano
  • Po treningu
Średnia opinia klientów
Brak recenzji po Polski.
Najczęściej zadawane pytania
Co to jest Whey Protein?

Białko serwatkowe charakteryzuje się szybkim wchłanianiem w organizmie i wysoką zawartością aminokwasów niezbędnych. Jest to więc idealne białko do stosowania bezpośrednio po wysiłku fizycznym – treningu siłowym lub wytrzymałościowym. Składniki proteinowe przyspieszają syntezę białek mięśniowych, a tym samym przebieg procesów anabolicznych (czyli budowę masy mięśniowej) w organizmie.
Whey Protein to produkt bezglutenowy z samej swojej natury. Ze względu na technologię produkcji może jednak zawierać śladowe ilości glutenu.

Dlaczego warto wybrać Whey Protein firmy foodspring?

Do produkcji Whey Protein marki foodspring używane jest najlepsze mleko pochodzące od krów z wolnego wybiegu, które są karmione głównie roślinami. Taki typ hodowli wpływa nie tylko na dobre samopoczucie samych krów, lecz także na jakość ich mleka. Zawiera ono więcej kwasów linolowych i kwasów tłuszczowych omega-3 niż mleko zwierząt hodowanych w oborze. Oferujemy ci również naturalny wariant smakowy, po raz pierwszy możesz więc stworzyć koktajl o własnym smaku przez dodanie do niego np. świeżych owoców.

Dlaczego nie należy kupować taniego białka serwatkowego?

W tanich produktach tego typu stosowane jest zwykle mleko od krów z hodowli masowej. Mimo surowych rozporządzeń dotyczących produktów spożywczych, ze względu na zawartość używanych tam pasz w mleku czasem znajdują się niepożądane substancje. Poprzez żywność mogą one trafić do organizmu człowieka i szkodzić mu. Każde niepotrzebne obciążenie organizmu wpływa na jego wydajność i w dłuższej perspektywie może niekorzystnie oddziaływać na budowę masy mięśniowej.

Do czego przydaje się Whey Protein?

Whey Protein sprawdza się przede wszystkim w budowie i utrzymaniu masy mięśniowej, w treningu siłowym i wytrzymałościowym. W takim przypadku należy stosować produkt bezpośrednio po wysiłku. Whey Protein pozwala też uzupełnić niedobory substancji odżywczych, które powstają, gdy nie spożywasz wystarczającej ilości białka.

W czym tkwią zalety glikozydów stewiolowych?

Ze stewii otrzymuje się substancję słodzącą wysokiej jakości. Z jej liści wydobywamy czyste glikozydy stewiolowe, zapewniające słodycz naszemu białku serwatkowemu. Glikozydy stewiolowe pozwalają uniknąć zbędnych węglowodanów i nadmiernej kaloryczności produktu. Mają więc zdecydowaną przewagę nad klasycznym cukrem.

Czy Whey Protein zawiera aspartam?

We wszystkich produktach białkowych zdecydowanie unikamy stosowania aspartamu jako substancji słodzącej. Aspartam jest regularnie testowany pod kątem szkodliwych oddziaływań na zdrowie. Choć aktualne badania dowodzą, że w niewielkich ilościach aspartam jest nieszkodliwy, słodycz naszych produktów uzyskujemy w inny sposób.