Musli proteinowe

3 Recenzje
Musli proteinowe

„Musli proteinowe z płatkami sojowymi“

od razu dostępny
Pojemnik 420 g
54,99 zł
w tym VAT (16,65 zł/100 g)
Ikona Niemiec
Uprawa na żyznych glebach nad Jeziorem Bodeńskim
– płatki sojowe bez substancji chemicznych
Ikona bio
100% jakości bio, 0% GMO
ze zrównoważonego rolnictwa
Ikona „bez dodatku cukru”
Bez dodatku cukru
tylko naturalna słodycz z owoców
Ikona zboża
Bardzo wysoka zawartość białka
3,5 x więcej białka niż zwykłe musli
Ikona wysokiej zawartości błonnika
Bogactwo błonnika
uczucie sytości na dłużej
Składniki

Płatki sojowe odtłuszczone bio*, płatki orkiszowe bez dodatku cukru bio*, suszone kawałki jabłek bio*, płatki migdałów ziemnych bio* (8%), liofilizowane borówki bio* (8%), nerkowce bio*, liofilizowane truskawki bio*, ekspandowana komosa ryżowa bio*, nasiona chia bio*

*z kontrolowanych upraw ekologicznych, system kontroli WE

Wartości odżywcze w 100 g w 60 g
Wartość energetyczna 1483 kJ / 354 kcal 890 kJ / 212 kcal
Tłuszcz 9,0 g 5,4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,2 g 0,7 g
Węglowodany 31 g 19 g
w tym cukry 16 g 9,6 g
Błonnik 15 g 9,0 g
Białko 29 g 17 g
Sól 0,01 g 0 g
Wskazówka

Przestrzegaj zróżnicowanej i zrównoważonej diety oraz pamiętaj o zdrowym trybie życia. Produkt nieodpowiedni dla osób mających alergię na następujące składniki: soja, owies, nerkowce. Może zawierać śladowe ilości laktozy.

Dawkowanie i przygotowanie

Przed przyrządzeniem należy delikatnie zamieszać łyżeczką zawartość pojemnika, aby równomiernie rozłożyć płatki, orzechy i owoce. Następnie wymieszać 60 g (ok. 6 łyżek stołowych) musli z mlekiem krowim, roślinnym lub sokiem.

Szukasz więcej możliwości? Przygotowaliśmy dla ciebie kilka pysznych pomysłów na przygotowanie naszego musli proteinowego bio.

Zalecana pora
  • rano na śniadanie
  • po treningu
  • jako przekąska

Nasze musli proteinowe bio zawsze smakuje tak, jak sobie tego życzysz.

Z twoim ulubionym mlekiem.

Musli proteinowe z twoim ulubionym mlekiem.

Nasze musli proteinowe nie jest wybredne. Pasuje mu i mleko krowie, i migdałowe, owsiane czy ryżowe. Zawsze smakuje dobrze. Dokładnie tak, jak sobie tego życzysz.

Z jogurtem lub twarożkiem.

Musli proteinowe z jogurtem lub twarożkiem

Także jogurt i twarożek doskonale pasują do naszego musli. A jeśli lubisz egzotyczne smaki, spróbuj przyrządzić je z jogurtem kokosowym.

Zawsze możesz użyć je także jako dodatek do dowolnego dania.

Musli proteinowe jako dodatek do dania

Bezpośrednio na sałatce, na słonej lub słodkiej przekąsce: nasze musli proteinowe bio udoskonali smak twoich ulubionych potraw.

Tak smakuje najlepiej.

Przepis: Peanut Cookie z musli proteinowym

Peanut Cookie z musli proteinowym

Składniki na 8–10 średnich ciasteczek

100 g musli proteinowego bio, 1 dojrzały banan, 3 łyżki namoczonych nasion chia, 2 łyżeczki masła orzechowego

Wartości odżywcze (100 g)

288 kcal, węglowodany: 22 g, tłuszcz: 12 g, białko: 18 g

Przygotowanie
  • Namoczyć 3 łyżki nasion chia w 6 łyżkach wody przez 10 minut.
  • Rozgnieść banana.
  • Pozostałe składniki dodać do banana i dobrze zamieszać.
  • Rozgrzać piekarnik do 160°C.
  • Uformować ciasteczka i piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piec ok. 30–40 minut. Po 15–20 minutach przewrócić na drugą stronę.

Wskazówka

po ok. 15 minutach nakłuj ciasteczka nożem, aby sprawdzić, czy są wypieczone w środku.

Przepis: musli proteinowe Overnight

Musli Overnight

Składniki na jedną porcję

50 g musli proteinowego bio, 100 ml dowolnego mleka, 100 g dowolnych świeżych owoców jagodowych, 10 g Bio Protein.

Wartości odżywcze (100 g)*

117 kcal, węglowodany: 10 g, tłuszcz: 2 g, białko: 10 g

*dla porcji przygotowanej przy użyciu mleka krowiego (1,5%) oraz Bio Protein marki foodspring.

Przygotowanie
  • Zalać musli proteinowe mlekiem i wymieszać.
  • Dodać do płatków owoce.
  • Dosypać wybrane białko w proszku.
  • Przykryć i zostawić na noc w lodówce.
  • Następnego dnia zamieszać i gotowe!

Wskazówka

Zamiast owoców jagodowych w musli Overnight sprawdzą się także banany – są równie pyszne!

Przepis: sałatka z musli proteinowym

Sałatka z musli proteinowym

Składniki na jedną porcję

60 g roszponki, ½ czerwonego buraka (świeżego lub gotowanego), ½ marchewki, 1 świeża figa, 30 g musli proteinowego, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka oleju kokosowego

Wartości odżywcze (100 g)

185 kcal, węglowodany: 8 g, tłuszcz: 14 g, białko: 4 g

Przygotowanie
  • Umyć roszponkę.
  • Zetrzeć buraka oraz marchewkę i wymieszać.
  • Pokroić figę na małe kawałki.
  • Wymieszać roszponkę z burakiem i marchewką, przyozdobić figą.
  • Rozgrzać olej kokosowy na patelni. Uprażyć musli proteinowe ok. 30–60 sekund, cały czas mieszając.
  • Dodać musli proteinowe do sałaty.
  • Polać oliwą z oliwek.
Średnia opinia klientów
100% wiarygodne opinie
Zostaw opinie o naszych produktach na swoim koncie użytkownika.

Borówki i migdały ziemne!

Zdecydowanie najlepsze - bardzo fajne muesli!

Wreszcie zdrowe muesli..i do tego pyszne!

Trudno znaleść fajne muesli, a oferty nie brak.. a tu wreszcie nie dość, ze zdrowe, bio i bez cukru i chemii, to wyjątkowy smak, nie za słodki i prawdziwa przyjemność w buzi.. Polecam ten z daktylami i orzechami, super chrupiące!

Super niespodzianka!

Smak jest idealnie słodki, ale nie za bardzo, konsystencja jest przyjemna, no i jest pyszne z jogurtem! Oprócz ceny, która jest nieco wysoka, ale można ją wytłumaczyć drogimi jakościowymi składnikami, jest to świetny artykuł, naprawdę dobry, białkowa przekąska na cały ranek.

Najczęściej zadawane pytania
Czym różni się wasze musli proteinowe od zwykłych płatków śniadaniowych?

Nie każde musli jest takie samo. Standardowe produkty z supermarketów mają często niewystarczającą wartość odżywczą, są cukrowymi bombami, a ich reklamy obiecują więcej, niż produkty te sobą reprezentują. W naszym musli proteinowym bio zachowaliśmy równowagę pomiędzy smakiem a zdrowiem: zastosowaliśmy mnóstwo roślinnego białka z płatków sojowych i węglowodany złożone zamiast po prostu pustych kalorii. Nasze musli zapewnia zdrowy początek dnia lub zastrzyk energii po treningu.

Na rynku są przecież dostępne musli o wyższej zawartości białka?

Zgadza się. Ale czy chętnie jesz papki? Pewnie nie. Dlatego uwierz, że musli proteinowe innych producentów wyrzucisz do kosza najpóźniej w trzecim dniu spożywania. My stworzyliśmy musli w jakości bio, które każdego ranka smakuje po prostu bosko. W tym celu nie wahaliśmy się obniżyć zawartości białka o 2–3%, stawiając na doskonałe połączenie naturalnych wartości odżywczych, certyfikowanych składników ekologicznych i najlepszego smaku.

Dlaczego wasze musli proteinowe jest droższe niż normalne?

Bo stawiamy wyłącznie na wysoką jakość. Wykorzystujemy naturalne składniki z ekologicznych upraw i opatentowane metody produkcji, jakich nie stosuje żaden inny producent. Nasze musli proteinowe zawiera ponad 3,5x więcej białka niż tradycyjne płatki śniadaniowe, a do tego ręcznie wyselekcjonowane orzechy oraz liofilizowane i suszone owoce, które gwarantują doskonały smak.

Skąd w musli bierze się to całe białko?

Ziarna soi do naszego musli zostają w łagodny sposób odtłuszczone zaraz po zbiorze, przetworzone na płatki i pozbawione dużej części węglowodanów. W połączeniu z proteinami zawartymi w różnych orzechach podnosi to zawartość białka w musli do maksimum. Dokładnie rzecz biorąc, jest go 3,5x więcej niż w normalnym musli.

Czy soja wpłynie na moje hormony?

Soja z natury zawiera fitoestrogeny. Nie są to jednak hormony, jak powszechnie się uważa, lecz wtórne substancje roślinne, które mają podobną strukturę do żeńskiego hormonu płciowego estradiolu 17-beta. Badania naukowe nie udowodniły w przekonujący sposób, że umiarkowane spożycie soi ma wpływ na gospodarkę hormonalną. Mimo to w naszym musli stosujemy płatki soi, które za pomocą naturalnych metod zostały pozbawione 90% fitoestrogenów. Przezorny zawsze ubezpieczony.

Czy wasze musli proteinowe występuje także w wersji „na wynos”?

Oczywiście! Nasze musli jest dostępne nie tylko w ekonomicznym opakowaniu 420 g, lecz także w praktycznym kubku na wynos. Dzięki temu zapasy energii w łatwy sposób uzupełnisz również poza domem: w biurze czy od razu po treningu.