Masło orzechowe

“Pyszna przekąska białkowa”

839 Recenzje
Bio Erdnussbutter Base
od razu dostępny
Słoik 250 g
19,99 zł
w tym VAT (8,00 zł/100g)
Ikona znaku bio
100% bio
Wysokowartościowe składniki
z upraw ekologicznych
Ikona traktora
Zrównoważona i ekologiczna uprawa
350 całych orzeszków ziemnych bio

Ikona „bez dodatków”
Bez sztucznych dodatków
Naturalna obróbka bez barwników, aromatów i konserwantów
Składniki

100% orzeszków ziemnych z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100 g w 15 g (1–2 łyżki)
Wartość energetyczna 2470 kJ / 596 kcal 371 kJ / 89,4 kcal
Tłuszcz 46 g 6,9 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8,2 g 1,2 g
Węglowodany 11,6 g 1,7 g
w tym cukry 5,9 g 0,9 g
Białko 29,6 g 4,4 g
Błonnik 8,5 g 1,3 g
Sól 0 g 0 g
Wskazówka

Produkt nieodpowiedni dla osób mających alergię na następujące składniki: orzeszki ziemne. Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.

Dawkowanie i przygotowanie

Masło orzechowe doskonale nadaje się do smarowania chleba, jak również do gotowania, pieczenia i jako dodatek do różnych potraw. Podczas diety redukcyjnej wskazane jest ograniczone spożywanie ze względu na stosunkowo wysoką zawartość tłuszczu.

Nasza rada

Dodaj 1–2 łyżki masła orzechowego do musli, Protein Porridge lub do smacznego koktajlu białkowego po treningu. To zapewni przekąskom kremową konsystencję. Połączenie z naszym Whey Protein zapewni twojemu organizmowi energię niezbędną do regeneracji po treningu, białko i zdrowe tłuszcze.

Zalecana pora
  • Rano
  • Wieczorem
Średnia opinia klientów
Brak recenzji po Polski.
Najczęściej zadawane pytania
Dlaczego używacie całych orzechów?

A dlaczego nie? Skórka orzeszków ziemnych zawiera cenne wartości odżywcze, które zapewniają dodatkowy zastrzyk korzystnych składników. Poza tym nadaje naszemu masłu wyjątkowo bogaty smak. W każdym słoiczku łączymy więc to, co najlepsze: orzechy i ich skórkę. Tylko tyle i aż tyle.

Co oznacza jakość bio w przypadku masła orzechowego?

Jakość bio masła orzechowego gwarantuje, że surowce były przetwarzane w naturalny sposób i że produkt nie zawiera sztucznych dodatków. Ponadto świadczy o tym, że orzechy nie były poddawane radiacyjnym procesom utrwalania żywności. To że produkt jest wolny od GMO jest dla nas oczywistością.

Dlaczego nie stosujecie sztucznych dodatków?

Najwyższa jakość oznacza dla nas naturalny smak bez sztucznych dodatków. Dlatego w naszym maśle orzechowym nie używamy wzmacniaczy smaku, takich jak cukier, sól czy oleje.

Po co używacie aż tylu orzechów?

Do wyprodukowania jednego słoiczka naszego masła orzechowego potrzebnych jest 350 całych orzeszków ziemnych ze skórką. W ten sposób nasze masło charakteryzuje się wysoką zawartością składników odżywczych i ma w pełni naturalny smak. Wzmacniacze smaku są zatem zupełnie zbędne.

Jak najlepiej spożywać masło orzechowe?

Masło orzechowe doskonale nadaje się na chleb, jako proteinowa przekąska albo dodatek do koktajlu, naleśników czy musli. Może stanowić także bazę do sosów. Świetnie podnosi bowiem zawartość białka w daniach.

Olej kokosowy Magiczny produkt dla zdrowia i urody 29,99 zł
Orzechy i suszone owoce Mieszanka orzechów i suszonych owoców 19,99 zł
Białe nasiona chia bio Superfood świata fitness 39,99 zł