Jagody goji

Bio Goji Beeren Tüte

„Dzienna dawka substancji odżywczych“

od razu dostępny
180 g
39,99 zł
w tym VAT (22,22 zł/100g)
Znak bio zgodny z rozporządzeniem WE
Kontrolowana uprawa ekologiczna
Niezakłócony smak
Ikona żywności nieprzetworzonej
W 100% żywność nieprzetworzona
Naturalne suszenie na powietrzu w optymalnej temperaturze
Ikona kiści
Zastrzyk składników odżywczych
Z cennymi przeciwutleniaczami i witaminami
Ikona koktajlu
Różne możliwości zastosowania
Optymalne uzupełnienie smoothie, 
koktajli i sałatek
Ikona premium
Jagody pełne mocy
1,5 raza więcej wapnia
niż w mleku
Składniki

100% jagód goji bio*

*z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 1470 kJ / 348 kcal
Tłuszcz 4,1 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,8 g
w tym nienasycone kwasy tłuszczowe 0,9 g
w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe 2,4 g
Węglowodany 60 g
w tym cukry 50 g
Błonnik 11 g
Białko 12 g
Sól 1 g
Dawkowanie i przygotowanie

W celu ogólnego wzmocnienia i jako źródło dodatkowych substancji odżywczych wystarczy spożywać ok. 6–12 g (ok. 1–2 łyżki) dziennie, które można dodać do musli, jogurtu i sałatki, a także użyć do ciepłych potraw lub jako składnik do wypieku chleba czy naleśników.

Nasza rada

1–2 łyżki jagód goji można dodać do musli, twarożku lub jogurtu przygotowywanego rano lub w ciągu dnia. Poza tym te owocowe jagody świetnie uzupełniają swoim smakiem owsiankę.

Zalecana pora
  • Rano
  • Wieczorem
  • Po treningu
Brak jeszcze opinii
100% wiarygodne opinie
Zostaw opinie o naszych produktach na swoim koncie użytkownika.
Najczęściej zadawane pytania
Co oznacza jakość bio w przypadku jagód goji?

Jagody goji w jakości bio charakteryzują się tym, że są uprawiane bez użycia chemicznych nawozów i pestycydów. Jagody goji są suszone wyłącznie na powietrzu i nie są poddawane sztucznemu promieniowaniu. Ponadto zrezygnowaliśmy ze sztucznych dodatków i procesu siarkowania, który zwykle stosuje się w celu konserwacji.

Dlaczego wasze jagody goji są uprawiane w Chinach?

Chiński płaskowyż Ningxia jest uznanym na całym świecie obszarem uprawy wysokogatunkowych jagód goji. Ze względu na tamtejsze doskonałe warunki klimatyczne krzewy z jagodami goji rosną w optymalnej dla siebie glebie, co pozwala wykorzystać cały potencjał tych roślin.

Dlaczego jagody goji od foodspring są wyjątkowo cenne?

Jagody goji od foodspring pochodzą ze ściśle kontrolowanego rolnictwa ekologicznego. W przeciwieństwie do konwencjonalnie hodowanych owoców są one zatem wolne od pozostałości pestycydów. Ponadto nasze jagody goji suszą się w słońcu jeszcze na wyżynach Ningxia. Dzięki temu naturalnemu procesowi cenne składniki odżywcze tych cudownych jagód są w pełni zachowane.

Dlaczego jagody goji zamiast lokalnych owoców?

Owoce tradycyjnie spożywane w Europie są celowo uprawiane od wielu lat. Aby zwiększyć plony i zyski, wiele odmian uprawia się w taki sposób, aby owoce były jak największe i jak najliczniejsze. Niestety niektóre zmiany genetyczne odbyły się kosztem cennych wartości odżywczych. Nasze jagody goji są nadal uprawiane w swojej pierwotnej, naturalnej postaci.

Jak najlepiej wykorzystać jagody goji?

Jagody goji można wykorzystać w różny sposób. Możesz dodać je do porannego musli, sałatki lub koktajlu – ulepszą niemal każde danie, tak jak podpowie ci fantazja. Nadadzą się również jako zdrowa przekąska.

Jaka dawka jagód goji jest zdrowa?

Ponieważ jagody goji mają wyjątkowo wysoką gęstość odżywczą, ich garść wystarczy na cały dzień.