Niskowęglowodanowe lody białkowe

Niskowęglowodanowe lody białkowe

Zdrowe ochłodzenie na gorące dni.

Łatwy
60 mins
Odchudzania

Wartości odżywcze: na porcję

Kalorie 75 kcal
na 100 g
Węglowodany 5 g
na 100 g
Białko 10 g
na 100 g
Tłuszcz 1 g
na 100 g

Składniki:
osoby

100 g Mrożone truskawki lub maliny
35 g Świeże truskawki lub borówki
65 g Chudy twaróg o niskiej zawartości tłuszczu
56 g Chudy jogurt
20 g Whey Protein Wanilia lub Truskawka von foodspring

Masz latem ochotę na domowe lody? Nic prostszego. Zrób je. Mamy dla ciebie odpowiedni przepis.

Przygotowanie niskowęglowodanowych lodów białkowych o smaku truskawkowym lub malinowym

  • Zamrożone owoce umieścić w misce miksera i miksować przez chwilę.
  • Dodać pozostałe składniki, poza świeżymi owocami, do miksera i wymieszać na jednolitą masę.
  • Przełożyć masę do szklanek, udekorować świeżymi owocami i pozostawić w zamrażalniku na 1–2 godziny.
  • Smaczne lody są gotowe!

 

Nasza rada

Dużo białka, mało tłuszczu, zero cukru i świeże owoce – tak prezentują się wymarzone lody!