Muffinki białkowe

Muffinki białkowe

Białko i witaminy w zdrowym, niskokalorycznym połączeniu

Produkt odpowiedni dlaOdchudzania
Trudność Łatwy
Przygotowanie 25

Wartości odżywcze: na 100 g

128 kcal
Kalorie
9 g
Węglowodany
10 g
Białko
5 g
Tłuszcz

Składniki:

osoby
2 Banan(y)
50 g Whey Protein Neutralne od foodspring
50 g Mielone migdały
2 Jajka
200 g Maliny lub jagody
100 ml Mleko
150 g Chudy twaróg o niskiej zawartości tłuszczu
10 g Kakao w proszku
1 Łyżeczka Cynamon
1 Łyżeczka Proszek do pieczenia

Przygotowanie muffinek białkowych o smaku bananowo-malinowym 

  • Rozgrzać piekarnik do 180°C.
  • Wszystkie składniki poza malinami wymieszać w misce, aż do uzyskania jednolitego ciasta.
  • Następnie napełnić foremki do muffinek do połowy ciastem.
  • Przed umieszczeniem muffinek w piekarniku przyozdobić je kilkoma malinami lub jagodami.
  • Piec muffinki w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 25 minut, aż do uzyskania złotobrązowego koloru.

 

Wskazówka

Zamiast malin można zastosować także jagody lub truskawki.