Lody arbuzowe

Lody arbuzowe

Niskokaloryczne orzeźwienie na letnie dni

Łatwy
5 mins
Odchudzania

Wartości odżywcze: na porcję

Kalorie 30 kcal
na 100 g
Węglowodany 8 g
na 100 g
Białko 1 g
na 100 g
Tłuszcz 0 g
na 100 g

Składniki:
osoby

100 g Arbuz (plaster)
Drewniane patyczki

Przygotowanie lodów arbuzowych

  • Przekroić arbuza na pół i odkroić plaster o grubości 2 cm.
  • Plaster arbuza  pokroić na 6 kawałków i nadziać na drewniany patyczek.
  • Włożyć lody arbuzowe do zamrażalnika na ok. 3 godziny.
  • Smacznego!

 

Wskazówka

Aby nadać lodom arbuzowym egzotyczny smak, posyp je jeszcze przez zamrożeniem niewielką ilością wiórków kokosowych.