Ciasto na pizzę białkową

Ciasto na pizzę białkową

Niskowęglowodanowe ciasto na pizzę białkową

Łatwy
25 mins
Odchudzania

Wartości odżywcze: na porcję

Kalorie 180 kcal
na 100 g
Węglowodany 15 g
na 100 g
Białko 22 g
na 100 g
Tłuszcz 4 g
na 100 g

Składniki:

osoba
80 g Białko do pieczenia od foodspring
55 g Chudy twaróg
100 g Mąka pełnoziarnista orkiszowa
2 Łyżka Oliwa z oliwek
155 ml Woda
Sól

Przygotowanie ciasta na pizzę białkową

  • Rozgrzać piekarnik do 180°C.
  • Do miski wsypać białko do pieczenia i odrobinę soli.
  • Wymieszać twaróg na jednolitą masę. Dodać krem do białka. Następnie wyrobić gładkie ciasto.
  • Rozwałkować ciasto i posmarować je oliwą z oliwek.
  • Piec przez 7 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Obłożyć dodatkami i kontynuować pieczenie w piekarniku przez 10–15 minut.

 

Wskazówka

Przygotuj pizzę białkową ze swoimi ulubionymi dodatkami.