Ciastka owsiane o smaku bananowym

Ciastka owsiane o smaku bananowym

Orzechowa przekąska z dużą zawartością białka

Łatwy
20 mins
Budowy masy miesniowej

Wartości odżywcze: na porcję

Kalorie 259 kcal
na 100 g
Węglowodany 29 g
na 100 g
Białko 14 g
na 100 g
Tłuszcz 8 g
na 100 g

Składniki:
osoby

2 Dojrzałe banany średniej wielkości
60 g Białko do pieczenia od foodspring
120 g Drobne płatki owsiane, pełnoziarniste
2 Łyżka Maslo Orzechowe od foodspring
2 Łyżka Kawałki czekolady

Przygotowanie ciastek owsianych o smaku bananowym

  • Pokroić drobno banany i za pomocą widelca ugnieść je na kremową masę. Dodać białko do pieczenia, płatki owsiane i masło orzechowe.
  • Zagnieść ciasto.
  • Teraz można dodać kawałki czekolady i ponownie zagnieść ciasto. Uformować z ciasta ok. 6 dużych kulek i umieścić je na blaszce do pieczenia, zachowując odstępy między nimi. Trochę rozpłaszczyć kulki.
  • Piec ciastka w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 7–10 minut. Ciastka powinny być lekko brązowe, lecz nie za twarde.

 

Wskazówka

Zmielone suszone owoce zamiast kawałków czekolady nadadzą ciastkom świeżość.