Ciastka owsiane o smaku bananowym

Ciastka owsiane o smaku bananowym

Orzechowa przekąska z dużą zawartością białka

Łatwy
20 mins
Budowy masy miesniowej

Wartości odżywcze: na 100 g

259 kcal
Kalorie
29 g
Węglowodany
14 g
Białko
8 g
Tłuszcz

Składniki:

osoby
2 Dojrzałe banany średniej wielkości
60 g Białko do pieczenia od foodspring
120 g Drobne płatki owsiane, pełnoziarniste
2 Łyżka Maslo Orzechowe od foodspring
2 Łyżka Kawałki czekolady

Przygotowanie ciastek owsianych o smaku bananowym

  • Pokroić drobno banany i za pomocą widelca ugnieść je na kremową masę. Dodać białko do pieczenia, płatki owsiane i masło orzechowe.
  • Zagnieść ciasto.
  • Teraz można dodać kawałki czekolady i ponownie zagnieść ciasto. Uformować z ciasta ok. 6 dużych kulek i umieścić je na blaszce do pieczenia, zachowując odstępy między nimi. Trochę rozpłaszczyć kulki.
  • Piec ciastka w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 7–10 minut. Ciastka powinny być lekko brązowe, lecz nie za twarde.

 

Wskazówka

Zmielone suszone owoce zamiast kawałków czekolady nadadzą ciastkom świeżość.