Białkowy mug cake o smaku czekoladowym

Białkowy mug cake o smaku czekoladowym

Idealne rozwiązanie na mały głód

Łatwy
5 mins
Budowy masy mięśniowej

Wartości odżywcze: na porcję

Kalorie 206 kcal
na 100 g
Węglowodany 19 g
na 100 g
Białko 24 g
na 100 g
Tłuszcz 3 g
na 100 g

Składniki:
osoba

100 g Chudy twaróg
30 g Whey Protein Czekolada od foodspring
50 g Płatki owsiane

 Przygotowanie białkowego mug cake'a o smaku czekoladowym

  • Wymieszać chudy twaróg, płatki owsiane i Whey Protein  w misce na jednolitą masę.
  • Umieścić masę w małej filiżance.
  • Włożyć filiżankę na około 3,5 minuty do mikrofalówki (moc 800 W).
  • Bogaty w białko mug cake jest już gotowy. 

 

Wskazówka

Białkowy mug cake można serwować na przykład z ciepłymi owocami.