Baton białkowy o smaku kokosowo-żurawinowym

Baton białkowy o smaku kokosowo-żurawinowym

Zdrowa żywność na twój trening.

Łatwy
35 mins
Budowy masy mięśniowej

Wartości odżywcze: na porcję

Kalorie 232 kcal
na 100 g
Węglowodany 7 g
na 100 g
Białko 13 g
na 100 g
Tłuszcz 17 g
na 100 g

Składniki:
osoby

100 g Płatki owsiane
250 g Chudy twaróg
3 Jajka
30 g Whey Protein Kokos Crunchy od foodspring
25 g Suszona żurawina
30 g Wiórki kokosowe

Przygotowanie batonu białkowego o smaku kokosowo-żurawinowym

  • Rozgrzać piekarnik do 180°C.
  • Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce za pomocą ręcznego miksera, aż do uzyskania masy.
  • Wyłożyć papier do pieczenia na blachę i rozprowadzić na niej masę  (powinna mieć około 2 cm wysokości).
  • Piec masę na batony przez ok. 25 minut, aż do uzyskania złotobrązowego koloru. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia.
  • Na zakończenie pokroić masę na około 8 batonów.

 

Wskazówka

Batony można przygotować również z każdym innym rodzajem Whey Protein. Na przykład możesz spróbować zrobić batony z Whey Protein o smaku czekoladowym i suszonymi chipsami bananowymi. Puść wodze fantazji!