Naleśniki białkowe

Naleśniki białkowe

“Trudno o więcej białka w śniadaniu.”

od razu dostępny
320 g
39,99 zł
w tym VAT (124,97 zł/1 kg)
Puszyste, pyszne, świeże.
Puszyste, pyszne, świeże
Samodzielne przygotowanie w niecałe 5 minut
Bardzo wysoka zawartość białka
Bardzo wysoka zawartość białka
6x więcej białka niż w zwykłym cieście w proszku
Wystarczy wymieszać z wodą
Wystarczy wymieszać z wodą
Wystarczy wymieszać w shakerze lub misce
Mleko od krów z wolnego wybiegu
Białko serwatkowe od krów z wolnego wybiegu
100% naturalne, wyłącznie roślinne karmienie
Bez dodatku cukru
Bez dodatku cukru
Wytrawnie lub na słodko
Składniki 
Koncentrat białka serwatkowego (46%), mąka orkiszowa, białko mleka (15%), jaja kurze w proszku, białko jaja kurzego w proszku, środek spulchniający (dwufosforan dwusodowy, węglan sodu), skrobia kukurydziana, sól kuchenna, emulgator (lecytyna słonecznikowa)
Informacje
Sucha mieszanka do przygotowywania naleśników białkowych.
Wartości odżywcze w 100 g suchej mieszanki w 4 naleśnikach*
Wartość energetyczna 1598 kJ / 378 kcal 1278 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 6,5 g 5,2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,1 g 2,5 g
Węglowodany 18 g 14 g
w tym cukry 2,9 g 2,3 g
Białko 62 g 50 g
Sól 2,1 g 1,7 g

* W przypadku przygotowania z płynem innym niż woda kaloryczność i wartości odżywcze mogą być inne

Wskazówka
Może zawierać śladowe ilości soi i nasion sezamu.

Wstrząśnięte lub mieszane – gotowe w ciągu niecałych 5 minut.

Wymieszać mieszankę z wodą

1. Na ok. 4 naleśniki wsypać do miski lub do shakera 80 g ciasta w proszku (ok. 8 łyżek). Dolać 150 ml zimnej wody.

Wyrobić na gładkie ciasto

2. Wymieszać trzepaczką lub przez mocne potrząsanie w shakerze z sitkiem – tak aby uzyskać równomiernie gładkie ciasto.

Usmażyć naleśniki

3. Wlać ciasto łyżką lub bezpośrednio z shakera na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Zamiast masła polecamy użycie oleju kokosowego.

Naleśniki są gotowe

4. Naleśniki są gotowe, gdy mają złocisty kolor z obu stron. Najlepiej jeść je na ciepło z ulubionymi dodatkami.

Nasze ulubione przepisy

Naleśniki z łososiem i awokado

Naleśniki z łososiem i awokado

Wartości odżywcze w 100 g: 198 kcal, 20 g białka, 6 g węglowodanów, 10 g tłuszczu
W porcji: 631 kcal, 63 g białka, 19 g węglowodanów, 32 g tłuszczu

  • Potrzebne składniki:
  • 80 g ciasta w proszku na naleśniki białkowe
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego foodspring
  • 1 plasterek wędzonego łososia
  • 1 mały pomidor
  • ½ awokado
  • 1 garść liści sałaty
Sposób przyrządzania:
  • Wyrobić ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzać ½ łyżeczki oleju i usmażyć trzy naleśniki mniej więcej takiej samej wielkości.
  • Na tę samą patelnię przełożyć pozostały olej i usmażyć na nim jajko sadzone. Doprawić solą i pieprzem.
  • Pomidor i awokado pokroić w plasterki.
  • Obłożyć naleśniki pozostałymi składnikami – smacznego!
Naleśniki z marmoladą z nasionami chia

Naleśniki z marmoladą z nasionami chia

Wartości odżywcze w 100 g: 211 kcal, 28 g białka, 11 g węglowodanów, 4 g tłuszczu
W porcji: 401 kcal, 53 g białka, 22 g węglowodanów, 8 g tłuszczu

  • Potrzebne składniki:
  • 80 g ciasta w proszku na naleśniki białkowe
  • 200 g ulubionych owoców (suszonych lub świeżych)
  • 20 g nasion chia marki foodspring
Sposób przyrządzania:
  • Podgrzać owoce i pozostawić do ostygnięcia.
  • Przełożyć razem z nasionami chia do miksera i zmiksować.
  • Pozostawić na noc w lodówce.
  • Usmażyć naleśniki zgodnie z instrukcją na opakowaniu i udekorować je połową samodzielnie przygotowanej marmolady. Dodać świeże owoce – i gotowe!
Nietypowy burger śniadaniowy z bekonem

Nietypowy burger śniadaniowy z bekonem

Wartości odżywcze w 100 g: 204 kcal, 20 g białka, 6 g węglowodanów, 11 g tłuszczu
W porcji: 630 kcal, 61 g białka, 19 g węglowodanów, 33 g tłuszczu
  • Potrzebne składniki:
  • 80 g ciasta w proszku na naleśniki białkowe
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego foodspring
  • 2 plastry bekonu
  • 1 mały pomidor
  • ½ awokado
  • 1 garść liści sałaty
Sposób przyrządzania:
  • Wyrobić ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzać ½ łyżeczki oleju i usmażyć trzy naleśniki białkowe mniej więcej takiej samej wielkości.
  • Na tę samą patelnię przełożyć pozostały olej i usmażyć na nim jajko sadzone. Doprawić solą i pieprzem.
  • Podsmażyć bekon na chrupko. Nie trzeba używać w tym celu dodatkowego oleju.
  • Pomidor i awokado pokroić w plasterki.
  • Obłożyć naleśniki pozostałymi składnikami – smacznego!
Brak jeszcze opinii
100% wiarygodne opinie
Zostaw opinie o naszych produktach na swoim koncie użytkownika.
Najczęściej zadawane pytania
Co sprawia, że naleśniki za każdym razem wychodzą takie puszyste?

Nasi dietetycy, technicy żywienia i sportowcy przeprowadzili niezliczone próby, aby stworzyć idealne ciasto w proszku. Z innych mieszanek białkowych ciasto często wychodzi twarde i suche, nasze naleśniki są jednak wyjątkowo puszyste. To efekt przemyślanego połączenia mąki orkiszowej, białka serwatkowego i białka z mleka od krów z wolnego wybiegu oraz białka z jaj od szczęśliwych kur.

Ile naleśników można zrobić z jednego opakowania?

Nasze naleśniki nie są tak cieniutkie jak francuskie crêpes. To bardziej amerykańskie pancakes, które najlepiej smakują, gdy są dość grube i usmażone na złocisty kolor. Pancakes to coś porządnego na ząb z samego rana. Z jednego opakowania przygotujesz aż 16 takich grubych naleśników białkowych. Jeśli jednak wolisz cieńsze naleśniki, ciasta wystarczy ci oczywiście na jeszcze więcej.

Dlaczego wasze ciasto naleśnikowe w proszku jest lepsze niż inne mieszanki tego typu?

To proste: inne mieszanki w proszku zawierają bardzo dużo cukru. My odwróciliśmy proporcje: 0% dodatku cukru, 62% białka. Ciasto jest równie pyszne, a przy tym tak samo proste i szybkie w przygotowaniu.

Czy mogę zrobić naleśniki po prostu z białka Whey Protein?

Dlaczego nie? Oczywiście, że możesz. Chcieliśmy jednak jeszcze bardziej ułatwić ci życie: nasze ciasto w proszku na naleśniki białkowe wystarczy wsypać do shakera, dodać wodę, potrząsnąć – i na patelnię! Szybciej po prostu się nie da. Starannie sprawdziliśmy wszystkie składniki, poddając je niezliczonym testom, dlatego naleśniki z naszej mieszanki są cudownie puszyste i miękkie. Taką konsystencję trudno uzyskać, nawet przyrządzając zwykłe naleśniki.

Wystarczy wymieszać z wodą? Czy to naprawdę działa?

Jak najbardziej. Nasze ciasto w proszku zawiera już wszystko, czego potrzebujesz do usmażenia idealnych naleśników: mąkę orkiszową oraz białko z mleka i jaj. Masz ochotę na naleśniki białkowe po swojemu? Nie ma sprawy: zamiast wody dodaj mleko krowie lub roślinne.