Chleb białkowy, pakiet 5 sztuk

Das vielleicht leckerste Proteinbrot.

„Prawdopodobnie najpyszniejszy chleb białkowy.“

od razu dostępny
5 x 230 g

Zawartość paczki:


  • 5x Chleb białkowy
+ Free Shaker
UVP 124,95 zł -20% 99,99 zł
w tym VAT
Ikona świeżego chleba.
Cudownie chrupiący
Niczym świeży chleb prosto z piekarni
Ikona produktu bezglutenowego
100% bez glutenu
Produkt odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej
Ikona budowy masy mięśniowej
90 g białka*
Więcej białka – mniej węglowodanów
Bez innych składników
Bez innych składników
Wystarczy wymieszać z wodą
Bez konieczności dodatkowych zakupów
Ikona składników odżywczych
Zastrzyk składników odżywczych dzięki superfoods
Doskonała mieszanka ziaren i nasion
Zamiast mąki pszennej
Składniki
Nasiona lnu (16%), białko jaj od kur z wolnego wybiegu, izolat białka serwatkowego (zawiera lecytynę słonecznikową), mielone łupiny babki jajowatej, odtłuszczona mąka migdałowa, nasiona słonecznika (7%), pestki dyni (7%), izolat białka mleka, sezam, mąka gryczana (3%), ekstrakt z jabłek pektynowych, proszek do pieczenia (wodorowęglan sodu, skrobia kukurydziana), sól morska
Nazwa handlowa

Sucha mieszanka do produkcji bezglutenowych wypieków.

Wartości odżywcze w 100 g mieszanki do pieczenia w 50 g chleba (2 kromki)
Wartość energetyczna 1593 kJ / 382 kcal 398 kJ / 96 kcal
Tłuszcz 15 g 3,8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,1 g 0,5 g
Węglowodany 7,8 g 2,0 g
w tym cukry 2,7 g 0,7 g
Białko 44 g 11 g
Błonnik 20 g 5,0 g
Sól 1,40 g 0,35 g
Wskazówka
Przestrzegaj zróżnicowanej i zrównoważonej diety oraz pamiętaj o zdrowym trybie życia. Może zawierać śladowe ilości soi, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Dawkowanie i przygotowanie
  • Wymieszać gotową mieszankę do pieczenia z 230 ml wody, aż do uzyskania jednolitego ciasta.
  • Odstawić ciasto na 30 minut.
  • Ponownie wymieszać.
  • Wyłożyć ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia lub przełożyć do wybranej, wysmarowanej tłuszczem foremki do pieczenia.
  • Piec ok. 50 minut na środkowym poziomie w temperaturze 175°C.

Wskazówka: czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika. Jeżeli pieczesz z termoobiegiem, to po 40 minutach zacznij pilnować chleba. W tym trybie czas pieczenia może ulec skróceniu ze względu na lepszy sposób rozprowadzania ciepła.

Nasz chleb białkowy nie zawiera żadnych konserwantów. Dlatego zalecamy spożycie upieczonego chleba w ciągu 2 dni.
Podzielony na porcje chleb białkowy można również włożyć do zamrażarki, a następnie rozmrozić w razie potrzeby.

Wskazówka
Za pomocą noża możesz sprawdzić, czy chleb dobrze się upiekł. Wbij nóż pionowo w najgrubszą część bochenka. Jeżeli po wyciągnięciu noża stwierdzisz, że nie przykleiło się do niego ciasto, to chleb jest gotowy. Jeśli korzystasz z termoobiegu, możesz przeprowadzić ten test już po 40 minutach. Z jednego opakowania mieszanki do pieczenia (230 g) powstaje ok 360 g chleba.

Tak smakuje najlepiej.

Przepis: kanapka z awokado i buraczkiem

Kanapka z awokado i buraczkiem

Składniki

2 kromki chleba białkowego, 1 małe awokado, pół czerwonego buraka (surowego lub ugotowanego), sól i pieprz, odrobina rukoli

Przygotowanie
  • Awokado rozsmarować równomiernie na obu kromkach chleba.
  • Doprawić wedle uznania.
  • Rozłożyć rukolę na obu kromkach.
  • Pokroić czerwonego buraka na cienkie plasterki.
  • Położyć plasterki buraka na kromkach chleba.
Przepis: kanapka z serem kozim i figami

Kanapka z serem kozim i figami

Składniki

2 kromki chleba białkowego, pół małego awokado, 2–3 plasterki sera koziego, 1 figa (świeża lub suszona), sól i pieprz, odrobina roszponki

Przygotowanie
  • Awokado rozsmarować równomiernie na obu kromkach chleba.
  • Doprawić wedle uznania.
  • Rozłożyć roszponkę na obu kromkach.
  • Pokroić ser kozi i figi na cienkie plasterki.
  • Położyć oba składniki na kromkach chleba.
Przepis: kanapka z bananem i masłem orzechowym

Kanapka z bananem i masłem orzechowym

Składniki

2 kromki chleba białkowego, 2 łyżki masła orzechowego Peanut Butter od foodspring, pół banana, szczypta cynamonu

Przygotowanie
  • Każdą kromkę posmarować jedną łyżką masła orzechowego.
  • Pokroić banana na cienkie plasterki.
  • Położyć plasterki banana na obu kromkach i oprószyć całość cynamonem.
Przepis: chleb z nasionami chia i dżemem

Chleb z nasionami chia i dżemem

Składniki

2 kromki chleba białkowego, 200 g ulubionych owoców (suszonych lub świeżych), 20 g nasion chia od foodspring

Przygotowanie
  • Podgrzać owoce i pozostawić do ostygnięcia.
  • Przełożyć wraz z nasionami chia do kielicha miksera i zmiksować.
  • Pozostawić na noc w lodówce.
  • Rozsmarować na chlebie białkowym i gotowe!
Brak jeszcze opinii
100% wiarygodne opinie
Zostaw opinie o naszych produktach na swoim koncie użytkownika.
Najczęściej zadawane pytania
Dlaczego chleb białkowy jest lepszy niż pszenny?

Ponieważ chleb białkowy ma wartości odżywcze, które zapewnią ci postępy sportowe. Dwie średnie kromki dostarczają aż 13 g białka, ale zawierają zaledwie 3,5 g węglowodanów.*** Do tego dochodzi mnóstwo zdrowych tłuszczów i mikroelementów z ziaren superfoods. Ponieważ nasz chleb białkowy ma dużo błonnika, jest bardzo sycący. W porównaniu z produktami z białej mąki to jak niebo i ziemia.

Czy mogę jeść chleb białkowy codziennie?

Tak, nasz chleb białkowy nadaje się do codziennego spożycia. Jak w przypadku każdych produktów wysokobiałkowych, pamiętaj jednak o piciu odpowiedniej ilości wody. Ogólną zasadą jest, że jeśli przyjmujesz ponad 1,5 g białka na kg masy ciała, musisz pić 2–3 litry wody dziennie.

Jaką konsystencję ma wasz chleb białkowy?

Jest miękki, a jednocześnie chrupiący. Wysoka zawartość białka nadaje miękką i puszystą konsystencję, a superfoods i ziarna sprawiają, że w chleb można się wgryźć. A skórka? Jest obłędnie chrupiąca! Poza tym nie zdziw się, jeśli ciasto wyda ci się za rzadkie. Po 30 minutach wyrastania będzie idealne i da się spokojnie uformować.

Ile tłuszczu zawiera wasz chleb białkowy?

Dwie kromki chleba białkowego zawierają 8,3 g tłuszczu.** Pochodzi on z ziaren i nasion. Na przykład siemię lniane, migdały i sezam zawierają zdrowe tłuszcze. W naszym chlebie białkowym nie ma tłuszczów trans ani taniego oleju.

Jak długo można przechowywać chleb białkowy?

Ponieważ – w przeciwieństwie do wielu innych producentów – nie dodajemy sztucznych dodatków ani konserwantów, nasz chleb białkowy można przechowywać w chlebaku i temperaturze pokojowej ok. 2 dni po upieczeniu. Jeśli chcesz mieć go na dłużej, jak tylko ostygnie, pokrój go na kromki i włóż do zamrażarki w woreczku do mrożenia. W razie potrzeby możesz odgrzać je na przykład w tosterze. To nie wpłynie ujemnie na jakość białka zawartego w naszym chlebie.

Poza tym nic się nie stanie, jeśli pozwolisz ciastu wyrastać kilka minut dłużej. Zalecamy jednak pilnować czasu, ponieważ tylko w ten sposób można uzyskać wypiek najlepszej jakości.

Dlaczego opakowanie jest takie małe?

Ponieważ nie stosujemy żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów. Nasz chleb białkowy zawiera wyłącznie najlepsze i naturalne składniki, dlatego ważne jest, aby za każdym razem przyrządzać go na świeżo. Jeśli chcesz więcej, zaopatrz się w nasz ekonomiczny pięciopak. W ten sposób zaoszczędzisz 10% i upieczesz sobie tyle chleba, ile chcesz.