Chleb białkowy

Proteinbrot Packaging

„Prawdopodobnie najpyszniejszy chleb białkowy.“

od razu dostępny
230 g
24,99 zł
w tym VAT (108,65 zł/1 kg)
Ikona świeżego chleba.
Cudownie chrupiący
Niczym świeży chleb prosto z piekarni
Ikona produktu bezglutenowego
100% bez glutenu
Produkt odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej
Ikona budowy masy mięśniowej
90 g białka*
Więcej białka – mniej węglowodanów
Bez innych składników
Bez innych składników
Wystarczy wymieszać z wodą
Bez konieczności dodatkowych zakupów
Ikona składników odżywczych
Zastrzyk składników odżywczych dzięki superfoods
Doskonała mieszanka ziaren i nasion
Zamiast mąki pszennej
Składniki
Nasiona lnu (16%), białko jaja kurzego wolnego, izolat białka serwatkowego (zawiera lecytynę słonecznikową), mielone łupiny babki jajowatej, odtłuszczona mąka migdałowa, nasiona słonecznika (7%), pestki dyni (7%), izolat białka mleka, sezam, mąka gryczana (3%), ekstrakt z jabłek pektynowych, krem ​​z proszku do pieczenia tatarskiego (wodorowęglan sodu, substancja zakwaszająca: krem ​​z kamienia nazębnego, skrobia kukurydziana), sól morska
Nazwa handlowa

Sucha mieszanka do produkcji bezglutenowych wypieków.

Wartości odżywcze w 100 g mieszanki do pieczenia w 50 g chleba (2 kromki)
Wartość energetyczna 1593 kJ / 382 kcal 398 kJ / 96 kcal
Tłuszcz 15 g 3,8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,1 g 0,5 g
Węglowodany 7,8 g 2,0 g
w tym cukry 2,7 g 0,7 g
Białko 44 g 11 g
Błonnik 20 g 5,0 g
Sól 1,40 g 0,35 g
Wskazówka
Przestrzegaj zróżnicowanej i zrównoważonej diety oraz pamiętaj o zdrowym trybie życia. Może zawierać śladowe ilości soi, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Dawkowanie i przygotowanie
  • Wymieszać gotową mieszankę do pieczenia z 230 ml wody, aż do uzyskania jednolitego ciasta.
  • Odstawić ciasto na 30 minut.
  • Ponownie wymieszać.
  • Wyłożyć ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia lub przełożyć do wybranej, wysmarowanej tłuszczem foremki do pieczenia.
  • Piec ok. 50 minut na środkowym poziomie w temperaturze 175°C.

Wskazówka: czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika. Jeżeli pieczesz z termoobiegiem, to po 40 minutach zacznij pilnować chleba. W tym trybie czas pieczenia może ulec skróceniu ze względu na lepszy sposób rozprowadzania ciepła.

Nasz chleb białkowy nie zawiera żadnych konserwantów. Dlatego zalecamy spożycie upieczonego chleba w ciągu 2 dni.
Podzielony na porcje chleb białkowy można również włożyć do zamrażarki, a następnie rozmrozić w razie potrzeby.

Wskazówka
Za pomocą noża możesz sprawdzić, czy chleb dobrze się upiekł. Wbij nóż pionowo w najgrubszą część bochenka. Jeżeli po wyciągnięciu noża stwierdzisz, że nie przykleiło się do niego ciasto, to chleb jest gotowy. Jeśli korzystasz z termoobiegu, możesz przeprowadzić ten test już po 40 minutach. Z jednego opakowania mieszanki do pieczenia (230 g) powstaje ok 360 g chleba.

Tak smakuje najlepiej.

Przepis: kanapka z awokado i buraczkiem

Kanapka z awokado i buraczkiem

Składniki

2 kromki chleba białkowego, 1 małe awokado, pół czerwonego buraka (surowego lub ugotowanego), sól i pieprz, odrobina rukoli

Przygotowanie
  • Awokado rozsmarować równomiernie na obu kromkach chleba.
  • Doprawić wedle uznania.
  • Rozłożyć rukolę na obu kromkach.
  • Pokroić czerwonego buraka na cienkie plasterki.
  • Położyć plasterki buraka na kromkach chleba.
Przepis: kanapka z serem kozim i figami

Kanapka z serem kozim i figami

Składniki

2 kromki chleba białkowego, pół małego awokado, 2–3 plasterki sera koziego, 1 figa (świeża lub suszona), sól i pieprz, odrobina roszponki

Przygotowanie
  • Awokado rozsmarować równomiernie na obu kromkach chleba.
  • Doprawić wedle uznania.
  • Rozłożyć roszponkę na obu kromkach.
  • Pokroić ser kozi i figi na cienkie plasterki.
  • Położyć oba składniki na kromkach chleba.
Przepis: kanapka z bananem i masłem orzechowym

Kanapka z bananem i masłem orzechowym

Składniki

2 kromki chleba białkowego, 2 łyżki masła orzechowego Peanut Butter od foodspring, pół banana, szczypta cynamonu

Przygotowanie
  • Każdą kromkę posmarować jedną łyżką masła orzechowego.
  • Pokroić banana na cienkie plasterki.
  • Położyć plasterki banana na obu kromkach i oprószyć całość cynamonem.
Przepis: chleb z nasionami chia i dżemem

Chleb z nasionami chia i dżemem

Składniki

2 kromki chleba białkowego, 200 g ulubionych owoców (suszonych lub świeżych), 20 g nasion chia od foodspring

Przygotowanie
  • Podgrzać owoce i pozostawić do ostygnięcia.
  • Przełożyć wraz z nasionami chia do kielicha miksera i zmiksować.
  • Pozostawić na noc w lodówce.
  • Rozsmarować na chlebie białkowym i gotowe!
Średnia opinia klientów
Twoja opinia o Chleb białkowy

Jak oceniasz ten artykuł? *

Świetny!!!

Widziałam sporo zdjęć wypieków z tą mieszanką na Instagramie i byłam bardzo ciekawa.. nie zawiodłam się, ten chlebek jest fantastyczny!! Zdrowy, pyszny, no i zrobiony domowo. Będę regularnie zamawiała :D

Zabawa w kuchni

Zaskoczyłem moją dziewczynę wyjmując z pieca smaczne bułeczki! Extra proste i do tego fajnie chrupiące - nie spodziewałem sie takiego rezultatu!!

Małe cudo!

Och co za fantastyczny produkt! Mega prosty sposób na domowy chlebek, do tego taaaki zdrowy i pyszny :**

Najczęściej zadawane pytania
Dlaczego chleb białkowy jest lepszy niż pszenny?

Ponieważ chleb białkowy ma wartości odżywcze, które zapewnią ci postępy sportowe. Dwie średnie kromki dostarczają aż 13 g białka, ale zawierają zaledwie 3,5 g węglowodanów.*** Do tego dochodzi mnóstwo zdrowych tłuszczów i mikroelementów z ziaren superfoods. Ponieważ nasz chleb białkowy ma dużo błonnika, jest bardzo sycący. W porównaniu z produktami z białej mąki to jak niebo i ziemia.

Czy mogę jeść chleb białkowy codziennie?

Tak, nasz chleb białkowy nadaje się do codziennego spożycia. Jak w przypadku każdych produktów wysokobiałkowych, pamiętaj jednak o piciu odpowiedniej ilości wody. Ogólną zasadą jest, że jeśli przyjmujesz ponad 1,5 g białka na kg masy ciała, musisz pić 2–3 litry wody dziennie.

Jaką konsystencję ma wasz chleb białkowy?

Jest miękki, a jednocześnie chrupiący. Wysoka zawartość białka nadaje miękką i puszystą konsystencję, a superfoods i ziarna sprawiają, że w chleb można się wgryźć. A skórka? Jest obłędnie chrupiąca! Poza tym nie zdziw się, jeśli ciasto wyda ci się za rzadkie. Po 30 minutach wyrastania będzie idealne i da się spokojnie uformować.

Ile tłuszczu zawiera wasz chleb białkowy?

Dwie kromki chleba białkowego zawierają 8,3 g tłuszczu.** Pochodzi on z ziaren i nasion. Na przykład siemię lniane, migdały i sezam zawierają zdrowe tłuszcze. W naszym chlebie białkowym nie ma tłuszczów trans ani taniego oleju.

Jak długo można przechowywać chleb białkowy?

Ponieważ – w przeciwieństwie do wielu innych producentów – nie dodajemy sztucznych dodatków ani konserwantów, nasz chleb białkowy można przechowywać w chlebaku i temperaturze pokojowej ok. 2 dni po upieczeniu. Jeśli chcesz mieć go na dłużej, jak tylko ostygnie, pokrój go na kromki i włóż do zamrażarki w woreczku do mrożenia. W razie potrzeby możesz odgrzać je na przykład w tosterze. To nie wpłynie ujemnie na jakość białka zawartego w naszym chlebie.

Poza tym nic się nie stanie, jeśli pozwolisz ciastu wyrastać kilka minut dłużej. Zalecamy jednak pilnować czasu, ponieważ tylko w ten sposób można uzyskać wypiek najlepszej jakości.

Dlaczego opakowanie jest takie małe?

Ponieważ nie stosujemy żadnych sztucznych dodatków ani konserwantów. Nasz chleb białkowy zawiera wyłącznie najlepsze i naturalne składniki, dlatego ważne jest, aby za każdym razem przyrządzać go na świeżo. Jeśli chcesz więcej, zaopatrz się w nasz ekonomiczny pięciopak. W ten sposób zaoszczędzisz 10% i upieczesz sobie tyle chleba, ile chcesz.