Coconut Chips, pakiet 6 sztuk

Coconut Chips, pakiet 6 sztuk

“Fitnessowa przekąska bezpośrednio z palmy.”

od razu dostępny
6 x 60 g

Zawartość paczki:


  • 6x Coconut Chips
+ Free Shaker
64,99 zł
w tym VAT
100% soczystych, dojrzałych orzechów kokosowych
100% soczystych, dojrzałych orzechów kokosowych
Intensywny, prawdziwy smak bez aromatów
Produkt wegański i paleo
Produkt wegański i paleo
Bez sztucznych dodatków
Bez dodatku cukru
Bez dodatku cukru
Jedynie delikatna słodycz kokosów
Naturalne źródło energii
Naturalne źródło energii
Mnóstwo cennych kwasów tłuszczowych
100% nieprzetworzonego produktu bio
100% nieprzetworzonego produktu bio
Z kontrolowanych upraw
Składniki
100% orzechów kokosowych*
*z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 2805 kJ / 670 kcal
Tłuszcz 65 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 57
Węglowodany 7,4 g
w tym cukry 7,4 g
Białko 6,7 g
Sól 0,09 g
Dawkowanie i przygotowanie

Spożywaj Coconut Chips, jak chcesz: jako energetyczną przekąskę po treningu, rano w musli albo w postaci egzotycznego dodatku do różnych słodkich i wytrawnych dań. Poszukaj inspiracji wśród naszych przepisów.

ZALECANA PORA
  • Jako przekąska

Nasze ulubione przepisy

Kokosowo-czekoladowe ciasto w filiżance

Kokosowo-czekoladowe ciasto w filiżance

Wartości odżywcze w 100 g: 342 kcal, 10 g białka, 25 g węglowodanów, 21 g tłuszczu
W jednej filiżance ciasta: 513 kcal, 15 g białka, 37 g węglowodanów, 31 g tłuszczu

  • Na 1 filiżankę ciasta:
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki miodu lub syropu z agawy
  • 1 jajko
  • 2 łyżki pełnoziarnistej mąki orkiszowej
  • 1 łyżka kakao w proszku, bez cukru
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 g Coconut Chips marki foodspring
Sposób przygotowania
  • Przełożyć olej kokosowy do filiżanki odpornej na wysoką temperaturę i rozpuścić przez kilka sekund w mikrofalówce. Zaczekać, aż olej nieco ostygnie.
  • Dodać miód i jajko, a następnie dobrze wszystko wymieszać.
  • Dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia i mieszać, aż powstanie ciasto. Rozdrobnić ręką połowę Coconut Chips i wmieszać w ciasto.
  • Ustawić moc mikrofalówki na 900 watów i piec ciasto w filiżance przez 1–1 ½ minuty. 
Wskazówka
Jeśli nie masz mikrofalówki lub nie chcesz jej używać, oczywiście możesz przygotować ciasto w filiżance również w piekarniku. Piecz je w 180°C przez 20–25 minut. Upewnij się, że używasz filiżanki ceramicznej, która jest odporna na wysoką temperaturę.

Białkowo-kokosowy ryż na mleku

Białkowo-kokosowy ryż na mleku

Wartości odżywcze w 100 g: 104 kcal, 7 g białka, 9 g węglowodanów, 3 g tłuszczu
W porcji: 327 kcal, 21 g białka, 28 g węglowodanów, 11 g tłuszczu

  • Na 2 porcje:
  • 100 g ryżu
  • 400 ml mleka (1,5% tłuszczu)
  • 30 g Whey Protein Cocos Crisp marki foodspring
  • 20 g Coconut Chips marki foodspring
  • ewentualnie cynamon i owoce
Sposób przygotowania
  • Przelać mleko do garnka, dodać odrobinę cynamonu i zamieszać. Ostrożnie zagotować.
  • Dodać ryż i gotować na małym ogniu, aż spęcznieje. Od czasu do czasu zamieszać, tak aby nie przypalił się.
  • Po 25–30 minutach ryż jest ugotowany. Już po 20 minutach gotowania można dodać Whey Protein i Coconut Chips. W razie potrzeby dodać jeszcze trochę mleka.
  • Udekorować ryż pozostałymi Coconut Chips, dowolnymi owocami i odrobiną cynamonu.
Kokosowa zupa z marchewką, imbirem i ciecierzycą

Kokosowa zupa curry z ciecierzycą

Wartości odżywcze w 100 g: 87 kcal, 2 g białka, 5 g węglowodanów, 6 g tłuszczu
W porcji: 381 kcal, 7 g białka, 21 g węglowodanów, 27 g tłuszczu

  • Na 2 porcje:
  • 100 g ciecierzycy, ugotowanej
  • 250 g marchewki
  • 1 cebula
  • 1 kawałek imbiru wielkości kciuka
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 100 g mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • 30 g Coconut Chips marki foodspring
  • przyprawy: sól, pieprz, curry, papryka
Sposób przygotowania
  • Rozgrzać piekarnik do 180°C w trybie grzałki górnej i dolnej.
  • Rozłożyć ciecierzycę na papierze do pieczenia i posypać solą, curry oraz papryką. Prażyć przez ok. 15 minut.
  • Pokroić marchewkę na kawałki. Posiekać czosnek i imbir.
  • Rozpuścić olej kokosowy w garnku i krótko podsmażyć w nim czosnek i imbir. Dodać marchewkę.
  • Zalać bulionem warzywnym i gotować na średnim ogniu przez 10–15 minut, aż marchewka będzie ugotowana.
  • Doprawić solą, pieprzem, curry i papryką. Dodać mleko kokosowe i zamieszać.
  • Zblendować zupę i ozdobić prażoną ciecierzycą i Coconut Chips.
Brak jeszcze opinii
100% wiarygodne opinie
Zostaw opinie o naszych produktach na swoim koncie użytkownika.
Najczęściej zadawane pytania
Czy tak wysoka zawartość tłuszczu na pewno mi nie zaszkodzi?

Tłuszcz tłuszczowi nierówny. Nasze Coconut Chips z natury zawierają przede wszystkim średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Są one doskonałym źródłem energii, którą twój organizm od razu wykorzysta.

W czym wasze Coconut Chips są lepsze niż te z supermarketu?

Wykorzystujemy tylko najlepsze orzechy kokosowe. Nasze uprawy są oczywiście w 100% ekologiczne. Syntetyczne nawozy chemiczne i pestycydy? W żadnym wypadku!* Kompletnie zrezygnowaliśmy nawet z dodatku cukru. Po prostu, aby twoje ciało mogło całkowicie skoncentrować się na wartościowych składnikach odżywczych kokosów. Zapakowaliśmy kawałki świeżo zebranych kokosów. Kokosy żadnego innego producenta nie są tak chrupkie, a jednocześnie soczyste.

Czy wasze Coconut Chips pochodzą z uczciwych, ekologicznych upraw?

Oczywiście! Nasze orzechy kokosowe pochodzą ze Sri Lanki. Tamtejszy tropikalny klimat to dla nich po prostu idealne warunki. Nasze uprawy są oczywiście w 100% ekologiczne. Potem są delikatnie zbierane i od razu pakowane. Dzięki temu są soczyste i chrupiące. I można je jeść bez wyrzutów sumienia.

Po co zostawiliście skórkę? Czy można ją jeść?

To właśnie skórka sprawia, że kokosy są naprawdę wartościowe. Nadaje ona naszym Coconut Chips chrupkość i kryje w sobie mnóstwo ważnego błonnika. Poza tym kto sięgałby po słodkie zapychacze, kiedy ma przed sobą naturalne kokosy, przywodzące na myśl dziewicze plaże Południowego Pacyfiku?